Άρτεμις Βασιλάκη

Άρτεμις Βασιλάκη

16, Κολυμβήτρια

Η Άρτεμις Βασιλάκη έχει τριπλό πανελλήνιο ρεκόρ κολύμβησης

Δέχτηκε τη συμβουλή ενός γιατρού και ξεκίνησε κολύμβηση και τώρα ο κόσμος της κολύμβησης έχει μπροστά του ένα μεγάλο ταλέντο. Η Άρτεμις Βασιλάκη δεν αρκείται σε απλά ρεκόρ και γι’ αυτό τα κάνει… τριπλά.

Ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2022 με τριπλό πανελλήνιο ρεκόρ στα 1500μ 25άρας πισίνας. Κολυμπώντας σε 17:03.85  κατάφερε να καταρρίψει το Πανελλήνιο ρεκόρ στην κατηγορία των κορασίδων, των νεανίδων και των γυναικών. Στα 16 της. Περίπου έναν μήνα αργότερα, τον Νοέμβριο, συνέχισε το τροπάρι των τριπλών ρεκόρ και βελτίωσε αρκετά το ήδη δικό της Πανελλήνιο ρεκόρ των 1500μ και των τριών κατηγοριών (17:02.32).

Βέβαια, αυτά τα ρεκόρ είναι μόνο ένα δείγμα του ταλέντου της αφού η ίδια έχει επίσης πανελλήνιο ρεκόρ εφήβων-νεανίδων στη σκυταλοδρομία 4Χ100μ μεικτή ελεύθερο, έχει κερδίσει αργυρό μετάλλιο στην Παγκόσμια Γυμνασιάδα της Νορμαδίας στα 400μ ελεύθερο, δύο πρωτιές σε Πανελλήνιο πρωτάθλημα γυναικών στα 400μ ελεύθερο και 800μ ελεύθερο και ένα χάλκινο σε Πανελλήνιο πρωτάθλημα γυναικών στα 200μ ελεύθερο.

Παράλληλα, συνεχίζει το σχολείο και παρότι παραδέχεται πόσο δύσκολο είναι να υπάρξει ισορροπία προσπαθεί με κάθε τρόπο να δίνει την απαραίτητη σημασία και στην προπόνηση και στο σχολείο.