Αλεξάνδρα Βασιλάκη

Αλεξάνδρα Βασιλάκη

22, Sustainability

Η Αλεξάνδρα Βασιλάκη είναι συνιδρύτρια της Drug n Drop

Η Αλεξάνδρα Βασιλάκη είναι μέλος της ομάδας Drug n Drop, μιας νεοφυούς επιχείρησης ανάλυσης δεδομένων που σχεδιάζει ένα πλήρες έξυπνο σύστημα διαχείρισης φαρμακευτικών αποβλήτων, προσφέροντας αξία σε όλα τα στάδια της αλυσίδας αξίας, από τον παραγωγό μέχρι και τον τελευταίο καταναλωτή. 

Η εμπνεύστρια της φοιτητικής StartUp έχει σπουδάσει στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης & Τεχνολογίας και στα πλαίσια του μαθήματος «Ψηφιακή Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα», κλήθηκε να σχεδιάσει με την ομάδα της ένα έξυπνο σύστημα που να επιλύει ένα παγκόσμιο πρόβλημα, εκείνο της μαζικής απόρριψης αχρησιμοποίητων φαρμάκων. Και τα κατάφερε!

Η Drug n Drop κατέκτησε την 1η θέση στον εθνικό τελικό του JAGreece και κλήθηκε να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό επιχειρηματικότητας Gen-E στο Ταλίν της Εσθονίας, όπου συμμετείχαν 42 ομάδες. Εκεί, κατέκτησε την 3η θέση ως "Innovation of the Year", καθώς και το ειδικό βραβείο της GAM Investments "Financial Sustainability and Growth Award". 

Στόχος της Αλεξάνδρας και της ομάδας της, είναι το εν λόγω σύστημα να εισαχθεί άμεσα σε οργανισμούς που διαχειρίζονται φάρμακα μαζικά, όπως φαρμακεία, όπου ο έξυπνος κάδος θα αναγνωρίζει τα φαρμακευτικά απόβλητα και το λογισμικό θα τα αναλύει, παρέχοντας χρήσιμες αναφορές.