Θένια Σαρβανάκη

Θένια Σαρβανάκη

18, Αθλήτρια Τάε Κβον Ντο

H Θένια Σαρβανάκη είναι Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Τάε Κβον Ντο

Μέσα σε μόλις μερικά χρόνια προπόνησης τάε κβον ντο, η Θένια Σαρβανάκη κατάφερε να βρεθεί στο βάθρο του Παγκοσμίου πρωταθλήματος. Η πρωταθλήτρια από τη Θεσσαλονίκη, που ζει και προπονείται εκεί, κατάφερε κόντρα σε όλα τα προγνωστικά να σημειώσει όλες τις απαραίτητες νίκες και να αγωνιστεί στον τελικό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος γυναικών της Γουαδαλαχάρα. Μπορεί εκεί να ηττήθηκε αλλά η διάκριση που έφερε στη χώρα, το ασημένιο μετάλλιο, ήταν τεράστια. 

«Στεναχωρήθηκα όταν τελείωσε ο αγώνας και είχα ηττηθεί» είχε πει μετά τον τελικό, δίνοντας σε όλους μας να καταλάβουμε το πείσμα και τη θέληση που κρύβει μέσα της αλλά και την αποφασιστικότητα με την οποία αντιμετωπίζει τον πρωταθλητισμό. Το αργυρό μετάλλιο της Σαρβανάκη από το Παγκόσμιο πρωτάθλημα ήταν το 13ο μετάλλιο που κερδίζει Ελληνίδα, στον συγκεκριμένο θεσμό. 

H ίδια σπουδάζει στο Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού όμως οι στόχοι της παραμένουν υψηλοί και το νεαρό της ηλικίας της δεν το υπολογίζει καν. Θέλει να βρεθεί ξανά σε βάθρο μεγάλης διοργάνωσης, να αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς και να κάνει μία αρένα να σηκωθεί όρθια στο άκουσμα του Εθνικού ύμνου, μετά από μία δική της νίκη.