Νάσια Στουραΐτη

Νάσια Στουραΐτη

25, Φωτογράφος

H Νάσια Στουραΐτη είναι φωτογράφος μόδας και μιλά ανοιχτά για την ινομυαλγία

Γεννημένη με μια αναπηρία στα άνω άκρα, η Νάσια Στουραΐτη έχει επιτύχει σπουδαία πράγματα στη μέχρι τώρα πορεία της στον χώρο της μόδας ως φωτογράφος. Το 2021, ανέλαβε να φωτογραφίσει τα μοντέλα σε επεισόδιο του GNTM 4 και στο concept του street food μετά τα Oscars. 

Γεννήθηκε το 1998 στην Αθήνα και μεγάλωσε στη Ρόδο. Το 2010, σε ηλικία μόλις 12 ετών, έκανε την πρώτη της ατομική έκθεση στο Κατάλυμα της Γαλλίας, στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου. Ακολούθησαν άλλες δύο εκθέσεις το 2012 και το 2016. Βραβεύτηκε μάλιστα με Certificate of Merit στο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Φωτογραφίας με θέμα «Αρμονία» που διοργανώθηκε από το Γραφείο Εκπαίδευσης του Χονγκ Κονγκ. 

Σπούδασε στη Νομική Σχολή Αθηνών, ενώ παράλληλα έκανε σπουδές με υποτροφία στην Επικοινωνία στο American College of Greece-Deree. Τον Μάιο του 2021 συμμετείχε στη διεθνή έκθεση του Image Nation Paris με θέμα «Modern Romance», που έγινε στην Galerie Joseph Turenne.

Παράλληλα, έχει συνεργαστεί και με το Vogue Italia, με το site του διάσημου περιοδικού να έχει δημοσιεύσει τουλάχιστον 45 φωτογραφίες της. Στα social, έχει μιλήσει ανοιχτά για την «αόρατη» πάθησή της. Μετά από αρκετές εξετάσεις και πολύ πόνο, οι γιατροί κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι πάσχει από ινομυαλγία, ένα σύνδρομο που χαρακτηρίζεται από διάχυτο μυοσκελετικό πόνο.