Ευαγγελία Φράγκου

Ευαγγελία Φράγκου

20, Αθλήτρια Κωπηλασίας

Η Ευαγγελία Φράγκου είναι κορυφαία αθλήτρια κωπηλασίας

Από μικρή πρωταγωνιστεί στη σκηνή της κωπηλασίας και είναι μία από τις νεαρές αθλήτριες που έχει ήδη πλούσιο παλμαρέ. Η Ευαγγελία Φράγκου, που μόλις έκλεισε τα 20 της, προπονείται σκληρά για να μπορεί να βρίσκεται στα βάθρα μεγάλων διοργανώσεων όπως και έχει ήδη καταφέρει να κάνει.

Από το 2020 μέχρι το 2022 κατάφερε να βρεθεί στο βάθρο έξι μεγάλων διοργανώσεων, είτε μόνη (απλό σκιφ) είτε με παρτενέρ (δίκωπο), και να εντυπωσιάσει. Ξεκίνησε με χάλκινο το 2020 στο Ευρωπαϊκό νεανίδων, χρυσό στο Ευρωπαϊκό νεανίδων και στο ευρωπαϊκό Κ23 του 2021, χάλκινο στο Παγκόσμιο νεανίδων αλλά και το Παγκόσμιο Κ23 2021 και έκλεισε την εντυπωσιακή αυτή σεζόν με τον Παγκόσμιο τίτλο στο Παγκόσμιο Κ23 το 2022. Όλα αυτά μέσα σε δύο χρόνια που η Φράγκου δεν είχε καν ακόμη κλείσει τα 20 της και μάλιστα σε ένα άθλημα που η εμπειρία είναι «χρυσός».

Η ίδια βρέθηκε και σε διοργανώσεις γυναικών, αν και ακόμη δεν ανήκει στη senior κατηγορία, και η πολύτιμη εμπειρία που παίρνει από αυτές τις διοργανώσεις θα την οδηγήσουν μελλοντικά στις μεγαλύτερες διακρίσεις της ζωής της.